top of page

Hermelin Equity AB

Grundat 2003

Hermelin Equity grundades av Maximilian Hermelin 2003 och hette då Maximilian Hermelin AB. Bolaget var från början ett privat ägarbolag men har med åren utvecklats till ett investmentbolag med fler delägare som hjälper mindre, onoterade svenska bolag att växa.

Hermelin koncept 41_edited.jpg

Vår vision

Hermelin Equity vill bidra till ett bättre samhälle genom att hjälpa drivna företagsledare att växa sina företag. Vi tror att Sverige behöver fler framgångsrika företag i alla storlekar, för ju fler som kan bidra till utveckling, jobb och ekonomi, desto bättre är det för samhället. Eller med andra ord: Utan driftiga människor stannar världen. Om driftiga människor däremot får hjälp att förverkliga sina idéer och göra dem tillgängliga för fler så utvecklas både världen och människorna i den.

Maximilian Hermelin

Maximilian Hermelin

Grundare, partner, serieentreprenör

Maximilian Hermelin startade sitt första företag under studietiden på KTH. När han tog examen hade företaget (Hermelin Communication, senare Hermelin IT-partner) sex anställda och fortsatte sedan att växa och renodlas genom avknoppningar och förvärv.

 

2013 såldes företaget och Maximilian gjorde sin första exit. Vinsten från försäljningen investerades i fastigheter och blev grunden för Hermelin Fastigheter AB, som framför allt ägde och utvecklade hyresfastigheter i Eskilstuna. 2021 såldes Hermelin Fastigheter och blev Maximilians andra exit.

 

Parallellt med tillväxtresorna har Maximilian varit engagerad i en rad andra bolag inom framför allt IT och fastigheter men även andra branscher som jobbcoaching och redovisning, både i operativa roller och som ägare och styrelseledamot.

 

I dagsläget verkar Maximilian framför allt genom Hermelin Equity som delägare och styrelseledamot i olika intressebolag.

Våra partners

bottom of page